Saartje als Actrice

Saartje

Als actrice

Acteren, wat doe ik dat graag! Na mijn studies volgde ik mijn artistieke hart en startte ik een acteursopleiding. Mijn eerste grote rol? Dat was voor de 5de reeks van ‘Costa’, waar ik het personage Inky speelde. Ik was toen de enige Vlaamse acteur op de set. Een avontuur op zich, dat de weg blootlegde voor meer tv-werk. Ik had de smaak voor acteren helemaal te pakken en kreeg rollen in series als ‘Matroesjka’s’, ‘Kinderen van Dewindt’, ‘Thuis’, ‘Aspe’, ‘Spoed’, ‘W817’ … De stap van tv naar theater bleek niet zo groot: ik speelde samen met wijlen Frank Aendenboom – wat een acteur! - en Nora Tilley in ‘De libertijn’ (Raamtheater).

Met Janine Bisschops zat ik in het stuk ‘Ten oorlog’ (regie Peter Perceval). Het theaterwerk wakkerde de schrijver in me aan. Ik daagde mezelf uit om een stuk te bedenken én erin te spelen. Het leidde tot ‘Wolfsvrouwen’ (regie Colette Notenboom.) Wat een prachtige tijd.

Veel plezier heb ik ook beleefd aan ‘Queens of Comedy’, een voorstelling met enkel vrouwelijke stand up comedians. Ik was er master of ceremony. En wie zegt dat vrouwen en humor niet samengaan?