Maak kennis met

Saartje Vandendriessche

Na 15 jaar in de media was het hoog tijd om al mijn activiteiten even te bundelen. Ik sta er zelf van te kijken hoe snel die jaren voorbij gevlogen zijn.

Werken voor de media, ik doe het met hart en ziel. Zowel voor als achter de schermen, als schermgezicht én als tv-maker. Ik vind het ontwikkelen van nieuwe programma’s en concepten even interessant als programma’s een gezicht geven. Beide voeden mijn passie voor tv-maken.

Je hebt misschien al gezien dat ook sport als een rode draad dor mijn leven loopt. Zwemmen, hardlopen, fietsen en krachttraining staan wekelijks aangevinkt in mijn agenda. De liefde voor sport sijpelde mijn professionele leven binnen. Het één-programma ‘Op de man af’ is daar een mooi voorbeeld van.

En hoe ouder ik word, hoe groter mijn engagement voor maatschappelijke issues. De gelijkheid tussen man en vrouw, de natuur, dieren … ik lig er ’s nachts soms van wakker. En aangezien het niet in mijn aard ligt om bij de pakken te blijven zitten, probeer ik daar een verschil te maken. Lange wandelingen met mijn hond Lasse zorgen niet enkel voor rust, maar ook voor ideeën en plannen.

Een vol leven, ja. Eén dat ik dagelijks met beide handen vastneem.

Saartje Vandendriessche en haar

Opleiding

Saartje Vandendriessche, geboren op 28 februari 1975, volgde haar middelbare schoolopleiding  aan het Regina Pacisinstituut in Hove. Ze is een licentiate in de Sociale en Culturele Agogiek. Deze opleiding genoot ze aan de VUB.

Ze is ook een gediplomeerde actrice. Na haar universitaire studies volgde ze nog drie jaar een acteeropleiding en studeerde af met onderscheiding bij de Internationale TV-school.

Saartje Vandendriessche als actrice
Mijn geschiedenis als

Presentatrice

Hieronder kan u een kort overzicht vinden van Saartje haar televisiewerk. Saartje Vandendriessche werk al meer dan 15 jaar voor de VRT. Eerst als omroepster en daarna als reporter en het gezicht voor ‘Vlaanderen Vakantieland’. Acht jaar lang struinde Saartje het land af, op zoek naar mooie en boeiende plekken. Het wakkerde haar gevoel voor avontuur aan, wat jaren later leidde tot het programma ‘Op de man af’. In elke aflevering daagde een man mij uit in een extreme sport. Confronterend, met veel voldoening achteraf. Ik maakte twee seizoenen.

Maar hier gaan we zelf een beetje verder de geschiedenis in. Dit van Saartje haar eerste ervaring in de televisiewereld, bij TMF, tot en met het Eén-programma Op de man af.

Jongerenzender TMF

De start van het presentatiewerk. Saartje startte, in 2002, bij de jongerenzender TMF als presentatrice. Dit heeft zij gedurende een jaar gedaan.

2002-2003

Omroepster bij VT4

Na de carrière bij TMF ging Vandendriessche aan de slag als omroepster bij VT4, waar ze ook de VT4-kusttour presenteerde.

2003-2004

Presentatrice bij Eén

Van 2005 t.e.m. 2015 was Saartje Vandendriessche te zien als omroepster bij Eén. Hierbij verscheen ze ook in verschillende Eén-programma's, zoals Het Swingpaleis en De laatste show.

Toen Evy Gruyaert last kreeg van haar knie in het programma Vlaanderen sportland, trainde Saartje (samen met onder andere Brahim en Gella Vandecaveye) verder om de halve marathon uit te lopen, wat ze ook deed.

Ook was Saartje een reporter voor De Rode Loper.

2005 - 2015

Buren in de zomer

In de zomer van 2006 presenteerde Saartje samen met Luc Verschueren het radioprogramma Buren in de zomer op Radio 2.

Zomer 2006

Vlaanderen Vakantieland

In 2006 volgde Saartje Vandendriessche Sabine Hagedoren op als het nieuwe gezicht van Vlaanderen Vakantieland.

2007

Junior Eurosong 2008

In 2008 was Saartje een van de coaches van Junior Eurosong. Hierbij coachte ze Elke Rammant (Geniet van elk moment) en Louis Herman (In de echte wereld).

In het najaar van 2008 presenteerde Saartje samen met Ben Roelants het programma De Naaktkalender.

Rond deze periode werkte ze ook als reporter voor het televisieprogramma Peter Live.

September 2008

Ketnet: De Pretshow

In 2014 presenteerde Saartje Vandendriessche samen met Kevin Bellemans (Pretman) De Pretshow op de jongerenzender Ketnet.

Ook dat jaar werkte ze achter de schermen mee aan Reyers laat.

2014

Van Gils & Gasten

In augustus van 2015 was er een eind van een tijdperk... de omroepsters op Eén werden afgeschaft.

Hierna werd Saartje redactrice bij Van Gils & Gasten en presenteerde ze de documentaire reeks Expeditie Aarde.

2015

1000 zonnen

In 2016 was Vandendriessche te zien in 1000 zonnen. Hierin werkte Saartje mee aan een rubriek waarin ze zocht naar manieren om haar energiepeil omhoog te tillen.

2016

Op de man af

In 2018 nam Saartje Vandendriessche het elke week op tegen een bekende man in het Eén-programma Op de man af.

Hierbij ging Saartje sportieve, avontuurlijke uitdagingen aan gekozen door mijn mannelijke tegenstander.

Van dit programma heeft Saartje Vandendriessche twee seizoenen gecreëerd.

2018

Saartje als actrice

In het begin van haar acteercarrière speelde Saartje Vandendriessche een hoofdrol als de Vlaamse Inky in het de seizoen van Costa!.

In televisieseries was Saartje onder meer te zien in Matroesjka’s en Familie op VTM, in Kinderen van Dewindt en Thuis op één en in Chris & Co op VT4. In 2003 had ze een gastrol in 2003 op de jongerenserie W817, gekend op het jongerenkanaal Ketnet.

Vandendriessche speede ook de rol van juf Monica in de videoclip vna het liedje De juf van fysica, gezongen door de muziekgroep Spring.

En ze speelde ook in Mijn Sport Is Top.

Wat kan Saartje voor u of uw bedrijf betekenen?

Saartje Vandendriessche als presentatrice

Saartje als presentatrice

Saartje als host of moderator voor uw event

Saartje Vandendriessche als actrice

Saartje als Actrice

Theater, televisie, reclame en stemmenwerk

Saartje als keynotespeaker

Altijd energie, tough body & strong mind

Saartje’s Boostcamp

Op weg naar een gezond en energiek leven

Fietsen met Saartje

Ga mee met Saartje op tocht vol energie.

Mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over al mijn activiteiten.